torsdag 9 maj 2013

En Lina

Då jag surfat runt på en del tyska sybloggar så har jag ett par gånger stött på så kallade "Lina Shirt". Dessa flicktröjor har ofta varit uppsydda i färgglada tygkombinationer som har tilltalat mig och i början av veckan hittade jag mönstret för tröjorna hos www.ki-ba-doo.eu.

Ki-ba-doo har en så kallad ebook shop därifrån man kunde beställa hem en rad olika mönster direkt till sin e-post. Hade inte hört talas om detta tidigare men bestämde mig för att prova. Priset för ett mönster var 5,90 så jag tyckte att jag inte hade så mycket att förlora. Beställde, betalade och ploff så fick jag en pdf fil med mönstret till min inbox:)

Grejen är alltså att man själv printar ut mönstret som lite påminner om ett pussel av A4 sidor som skall tejpas samman till ett mönsterark.. Med mönstret kommer också utförliga beskrivningar med
bilder som verkligen är lätta att följa även om man inte har en flytande tyska:)


Mönstret gick att variera på flera olika sätt. Valde denna gång att göra den version jag fastnat för. En kortärmad tröja med puffärmar och bred kant nertill. Muffinstyget som jag har använt hämtade en vän hem till mig från Seinäjoki och det randiga tyget kommer från Lillestoff. Valde också att sätta ett dekorband och en liten rosett framtill för att piffa upp den lite extra.

Är riktigt nöjd med min Lina och det kommer säkert att bli fler Linatröjor i detta hus så jag ångrar inte mitt köp av mönstret. Noterade att det också fanns flera intressanta e-book mönster för vuxna så kanske det blir fler mönsterpussel framöver:)3 kommentarer:

 1. Men söta öde - så HÄRLIG!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Lite pyssel här också med band och rosetter:)

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera