måndag 10 februari 2014

Ett tyg som inspirerar

Senaste vacka såg jag på facebook en bild av ett tyg som gav mig ha-begär och även om jag har en hel del tyger i skåpena så kände jag att detta tyg var ett måste. Såg framför mig kläder till barnen och till mig själv. Beställde därför hem en ganska stor bit och när jag hämtade paketet och såg tyget i verkligheten så var det precis så fint som jag hade förväntat mig :) 

Tyget är heter sweet candy och har tillverkats av Pikku Piltti och har designats av Sari Ahokainen. Tyget har otroligt skarpa och fina färgkombination och när jag tittar på mönstret så är det som om idéerna på olika detaljer som jag vill sy och dekorera kläderna med växte fram som små blomknoppar i min skalle.

Ida hade dagklubbs fotografering på kommande och vi tänkte då också ta ett syskonfotografi. Tyckte därför det skulle vara skoj att sy matchande Sweet Candy kläder till fotograferingen.


 
 
Först sydde jag en klänning till Ida. Mönstret kommer från Ottobre 4/13 Cirkus Horse. Klänningen har en fejk knapplist med 3 knappar i olika färger som matchar tyget. Runt knapplisten har jag sytt fast en rynkad remsa svart- och vitrandig trikå. Sömmen mellan tröj- och kjoldelen har jag kantat med samma randiga trikå. Ärmsluten och den nedre fållen på klänningen har jag kantat med cerise.


 
Till Isak hade jag först tänkt sy en vanlig tröja med knapplist men kom sedan på idén med att dekorera tröjan med en applikation i ställen. Mönstret på tröjan är också ur Ottobre 4/13. Delade framstycket på mitten och gjorde en lakritsnalle applikation av en bit svart velour på den högra delen :) Sömmen mitt fram har jag kantat med samma randiga trikå som jag använde på Idas klänning.


 
Tillsamman med klänningen har Ida ett par svarta jeggings sydda i stretchcollege. Mönstret är det samma som jag använt tidigare och finns i Ottobre 4/11. Jeggingsen har en hel del stickningar och bakfickor. Svårt att fånga detaljerna på bild:)


 
Då tröja till Isak var färdig så fortsatte sy-inspirationen och det slutade med att jag sydde ett par matchande lakrits byxor till honom. Mönstret är ur senaste Ottobre 1/14. Sydde fast lakritslappar på knäna och gjorde alla stickningar i gult. Den randiga resåren och knytbandet gjorde också byxorna lite roligare.

Glada barn i glada kläder och nu får vi bara vänta på fotografierna från dagklubben:)Och det bästa, jag har tyg kvar till en egen tröja:)
 

3 kommentarer: