torsdag 27 juni 2013

Huvtröjor

Denna eftermiddag har varit helt i min smak, trots det regniga vädret. Min alldeles egna semesterkock fixade en smarrig hallonpaj, kaffe och mat samtidigt som han "vaktade" våra två små vildingar. Jag har hållit till uppe på vinden i syhörnan där jag har satt saxen i två av de tyger jag köpte på Stoff och Stil i Stockholm och sytt varsin huvtröja till barnen.

Tycker om de lite annorlunda tygerna med fotoprint som jag har sett på flera svenska sybloggar och när jag under vår husvagnssemester fick tillfälle att besöka Stoff och Stil så visste jag att jag måste få köpa hem några av deras fina fotoprint tyger :)

Barnen och jag blev riktigt nöjda med de nya plaggen. Sydde först Isaks huvtröja med bilar och misslyckades tyvärr lite med kantningen av huvan. Hade tydligen missat något då jag trädde maskinen för tvillingnål och fick en hel del hoppstygn, försökte fixa till felen men är ändå inte riktigt 100% nöjd med kantningen här. Däremot är jag helt nöjd med tröjan som helhet som är ett hopkok av lite olika mönster med grunden i det välanvända mönster Little Lamb ur Ottobre 4/12.


Idas blommiga tröja sydde jag utan några större bekymmer. Kantningen gick problemfritt och sprundet tycker jag sitter helt ok. Mönstret är Be Careful out There ur Ottobre 4/12. Satte till mudd nertill och bytte ut dragkedjan mot tryckknäppen.


Tycker det är synd att man inte kan beställa Stoff och Stils tyger till Finland för i alla fall dessa verkar vara av riktigt god kvalitet och det lär väl visa sig för tror nog att dessa tröjor kommer att vara i ganska flitig användning :)3 kommentarer:

 1. Så snygga, speciellt Isaks tröja, kollar väl lite extra på den för att jag själv har pojkar. Och du har ju till och med kommit ihåg att vända sprunden åt olika håll, flicksprund, pojksprund. Underbart och ursnyggt, Anette!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! såg också dina fina huvtröjor och blev riktigt inspirerad. Blev riktigt sköna och barnen tycker ju mycket om huvorna. Är själv också lite extra förtjust i Isaks tröja. Biltyget är riktigt fint och så passar han så bra i färgen:)

   Radera
 2. Jättefina. Jag får min biltyg i månadskiftet när min syrra kommer på besök. Hon ska fara idag till Stoff å stil å hämta åt mig :)

  SvaraRadera