lördag 23 november 2013

Grattis Hugo!

Idag har vi firat Idas och Isaks kusin på hans 5-års dag och då hade vi bland annat packat ner denna racer-tröja till honom. Tror nog att tröjan fick godkänt fast det hårda paketet kanske var lite mera spännande:)

Själv är jag riktigt nöjd med tröjan som jag tycker passar perfekt till den spralliga och glada 5 åringen!


Mönstret är ur Ottobre 4/13 modell 26. Föll för detta mönster när jag för ett tag sedan sydde Isaks huvtröja med färgglada ekorrar (http://mosastuff.blogspot.fi/2013/11/nytt-ekorre-set-med-manga-detaljer-till.html). Tycker om idén med de förstärkta armbågarna samt huvan som går aningen omlott framtill. 

Tyget med racerbilarna kommer från Lillestoff och är designat av Sari Ahokainen. Sydde tidigare ett "Lets race" set till Isak med samna tyg och kombinerade då med ett rött- och vitt randigt tyg (http://mosastuff.blogspot.fi/2013/10/lets-race.html). Denna gång valde jag att kombinera med svart och vitt. För att piffa till tröjan ytterligare så valde jag att klippa ut lite detaljer från restbitarna av race tyget och applicerade dem på de enfärgade svarta armlapparna och gjorde en fejk knapplist.

I alla fall jag tycker att denna tröja blev riktigt fräsig:)

2 kommentarer:

  1. Gillar skarpt! :) Åh, har själv det där racer-tyget hemma, måste ta och sy till mina pojkar av det också! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Maria! Kombinationen med svart och vitt var lyckad. Det fina tyget räcker till så mycket mer då man kan kombinera med något annat :)

      Radera