söndag 26 maj 2013

Sy-Lan

Ett helt dygn egen sytid med ett gäng glada kvinnor är (tro mig) helt superduper roligt och givande:)
Hade förberett mig under veckan genom att rita mönster och klippa till tyger så att jag sedan mestadels bara skulle få sitta vid maskinerna och surra.. Lite har vi nog också sovit, ätit och förstås sprättat lite tokigheter (mindre skoj, men en syvän konstaterade så klokt att om man inte sprättar något så syr man nog inte så mycket heller) 

Resultatet från helgens Lan blev inte helt tokigt. Lyckades få färdigt en hög färgglada sommarkläder till barnen och en tunika till mig själv.

Nedan en bild på Idas kläder:
  1. Nattlinne i blommigt tyg som min syster hittade i sina gömmor och gav till mig :) som mönsterbas har jag använt Princess ur OB 4/12
  2. Klänning i Lillestoffs tyg Sweet days kombinerat med Lillestoffs ränder, fick också en ide om att sätta till en liten spetsdetalj i sömmen på framstycket som gör klänningen lite extra söt. Som bas har jag använt ebook mönstret Lina som jag har ändrat en hel del för att få till en klänning
  3. Till Lina klänningen sydde jag ett par matchande leggings i turkos trikå som jag hittat på Eurokangas bit sida. Satte också här till lite kring vristerna:) Mönstret är Hopsis ur OB 4/12 som jag förlängt 2 storlekar.
  4. Klänning i sommarens glassbilstyg från JNY kombinerat med ränder från JNY. Mönsterbas är Lucky Cat ur OB 1/13
  5. Leggings i JNYs ränder, mönstret det samma som för de turkosa.
 
Och så Isaks kläder
 
  1. T-tröja i Lillestoffs tyg Tweet homes. Mönstret Brave Fireman ur OB 3/13
  2. T-tröja i JNYs tyg med glassbila. Samma mönster som föregående
  3. Byxor i JNYs fina ränder. Mönstret är Chillax ur OB 1/13
  4. Haarem knäbyxor i ett blå/grönt randigt tyg från Lillestoff. Mönstret är ur OB3/13
  5.  
Och till mig själv blev det en kortärmad tunika i ett somrigt fjärilstyg från Lillestoff. Mönstret är Onion 2017
 

Är i stort sätt nöjd med alla plagg. Lite extra nöjd dock med Idas Sweet days klänning och tunikan till mig själv. Gillar också då då jag kan syskonmatcha barnen med kläder i samma tyg:)

2 kommentarer: