fredag 31 maj 2013

Uppdaterade klädseln i husvagnen från -85

Mina föräldrar har en gammal Solifer från -85 som dom har använt som boende medan de renoverade ett gammalt torp och därefter har vi använt husvagnen som villa en sommar medan vi byggde en strandbastu hos svärföräldrarna. Senaste sommar var vi dock ute på lite husvagnssemester med vagnen och barnen och vi trivdes mycket bra så i år blir det en lite längre tripp. Husvagnen är inte stor men för två vuxna och två barn fungerar den riktigt bra och den är lätt att dra. Den har centralvärme som fungerar med gas och el, kylskåp med frysfack som fungerar på gas och el samt vatten och kemWC

Klädseln i husvagen började ha sett sina bästa dar och därför bestämmde jag mig för att sy nya överdrag till alla sittdynor då jag hittade passligt tyg på Eurokangas bitsida. Fixade också nya gardiner och ett draperi till den övre bädden och den snart 30 år gamla husvagnen blev nog betydligt trevligare på insidan

Nedan lite stökiga bilder från senaste sommar med den gamla klädsen och sedan bilder på husvagnen i dag :)
 


Husvagnen ny klädsel i den främre sittgruppen:

 
Baktill finns en liten sittgrupp som går att bädda ner till en säng och en klaffbädd som går att fälla ner. Storasyster Ida sover i den övre bädden och Isak sover under. Hemma sover Isak ännu i sin spjälsäng och senaste sommar använde vi resesängen också i husvagnen. Men denna sommar kommer han alltså att ha en riktigt stor säng. Spjälorna som synns på bilden är ena sidan från en barnsäng som passligt nog passade perfekt även i husvagnen.
 
 
 
                                                                            Ida tycker verkligen om sin säng, den är mysig och har en egen liten läslampa bakom väggen. Tyget till drapriet hittade Jag på Eurokangas i Åbo, passar perfekt tycker jag och kolla in sömmen nertill :)

 
 
Utsidan är ännu sig lik ala -85. Men vi är inte så kräsna :) Kan ju i alla fall trösta sig med att denna snygging kanske inte är lika attraktiv i eventuella inbrottstjuvars ögon:)

 
 
Trevlig Sommar gott folk, det tror jag i alla fall vi kommer att ha :)







2 kommentarer:

  1. Va snyggt de blev! Åj, vilken spännande resa vi har framför oss! Snaart bär det av, som vi väntat! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blev nog betydligt trevligare än senaste år:) skall bli roligt att komma i väg!

      Radera