söndag 8 september 2013

Resultatet av 24 h sy-tid

För nästan exakt ett år sedan anmälde jag mig till Arbis syjunta och några veckor senare gick jag lite smått nervös och förväntansfull till min första "lektion". Syjuntan har gett mig mycket och jag är verkligen glad över att jag anmälde mig. I syjuntan har jag fått en hel del nya likasinnade vänner, egen sytid varje vecka, en chans att lära mig nya saker och dela idéer med andra och dessutom det stora nöjet att få vara med om att ordna och delta i Sy-lan några gånger om året:)

Från fredag kväll till lördag eftermiddag deltog jag i mitt tredje sy-lan. Liksom de tidigare gångerna hade jag förberett mig genom att rita alla mönster och klippa ut det mesta av det som jag hade planerat sy färdigt så att det sedan bara var att tuta och köra med symaskinerna på Sy-lan. Denna gång gick allting riktigt bra och jag lyckades faktiskt sy allt det jag hade klippt till utan större missöden och är dessutom riktigt nöjd med resultaten. Totalt blev det 10 färdigsydda Mosastuff plagg:)

Först sydde jag varsin pyjamas till barnen. Är riktigt nöjd med denna modell som verkligen sitter bra på. Mönstret kommer från Ottobre 6/09 och ännu en gång hade jag nytta av syjuntan eftersom jag fick låna tidningen av en snäll syjunte vän:) 
Det fina rävtyget på Isaks tröja kommer från Lillestoff och tyget till Idas tröja har jag beställt från Königreich der Stoffe. Byxtygerna kommer från Eurokangas och de randiga muddarna är Hilcos resår och köpta från Ahkera Liisa i Laihela.Ida har börjat på Gymppaskoj och hon hade önskat sig nya gymppakläder. Sydde byxor och tröja i tyger som hon själv hade valt på Eurokangas bit sida. Mönstret på byxorna kommer från
Ottobre 6/10 "Milla" och tröjan är ett eget hopkok med puff och mudd nertill. För att få något extra så satte jag till små "flikar" i kontrastfärgen på muddarna.Fortsatte med en tunika till mig själv sytt i två underbara nya tyger från Znok design. Tygerna är beställda från Bellapuu. Mönstret på tunikan är från senaste Ottobre woman 5/13 Autumn mood. Satte 
till kragen och hittade dessutom en grön spets som passade utmärkt till.Efter tunikan blev det Idas tur igen. Blev för ett tag sedan lite smått kär i dessa fina tyger med taxar på från Nosh organics och beställde hem några metrar i blått och gult. Tanken var att sy något till alla i familjen. Till Andreas som hade födelsedag tidigare i veckan hade jag sytt denna tröja och nu sydde jag klänningen i gult till Ida. Som mönsterbas till Andreas tröja är ett mönster från kwik sew nr3878 och mönstret på Idas tröja är Mail express ur Ottobre 1/12.

Visst är dom fina, far och dotter!

Hundar från Nosh, Svart trikå från Eurokangas, prickig trikå från Eurokangas, randigt ribbstickat tyg till kantningarna från Nosh, knappar från egen samling.Har hittat självförtroendet och glädjen i att sy kläder till mig själv. Min andra tunika/klänning är sydd i tyger beställda från Königreich der Stoffe. Tygserien hette Woodpecker och fastnade för i princip alla tyger i den serien. När jag valde tyger såg jag en två delad klänning fram för mig och tycker denna modell blev riktigt bra. Mönstret är från Ottobre 2/13 "Matisse". Minskade dock vidden på kjoldelen ganska rejält. Spetsen kring halshålet tycker jag ger det lilla extra.


Mitt sista plagg  blev ett par sköna Velourbyxor till mig själv. Mönstret är ur ottobre 4/11 modell 33 i storlek 170. Velouren har jag fyndat från en syjunte väns bord på tygloppis. Byxorna sitter helt ok men lämnar antagligen bort fickorna nästa gång:)

Är verkligen nöjd med min helg och ser med förväntan fram emot en ny termin med syjuntan! Kommer helt säkert att bli ett lika givande år. Tack alla!

3 kommentarer:

 1. Vad du har hunnit!!! Jag har själv sytt en nästan likadan tunika åt mig själv :) Mail express-versionen är också speciellt fin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är så roligt att bara få sätta sig ner och sy på löpande band då allt är färdigt tillklippt. Att rita mönster och klippa till är mycket tråkigare och tar dessutom en massa tid..

   Radera
 2. Aivan ihania vaatteita ja kuvia. Norsukankainen tunika sopii sinulle upeasti. Onneksi löysin blogiisi, tänne tulen uudestaan!

  SvaraRadera