lördag 5 oktober 2013

Houses

Det mönstrade tyget heter Houses och kommer från Lillestoff. Beställde 50 cm av tyget i våras med tanke på en tröja till Isak. Plockade fram tyget tidigare i veckan och konstaterade att detta var ett tyg som går att kombinera med en mängd olika färger. Hade en del tyger hemma som matchade bra och bestämde mig för att försöka utnyttja mina 50 cm maximalt och fixa varsin tröja till barnen. 


Samma dag damp nyaste Burda ner i postlådan och i den tidningen fanns en hel del fina barnmodeller. Mönstret på Idas tröja är en av dem. Modellen har delat framstycke och har ett lite längre och rundat bakstycke. Det randiga tyget på halva framstycket och bakstycket kommer också från Lillestoff, likaså bandet som pryder mittsömmen på tröjan. När jag hade sytt ihop framstycket fick jag idén att pryda tröjan med en applikation. Detta är första gången som jag har gjort en applikation i velour och det var riktigt roligt och inte alls så svårt som jag hade tänkt mig och barnen gillade verkligen huset så beslöt att Isak också skulle få ett på sin tröja:)


Mönstret på Isaks tröja är det välprovade Little Lamb ur OB 4/12. Här klippte jag till en armen och bakstycket från en orange-gul enfärgad trikå som jag har hittat på Eurokangas bit sida. Den enfärgade armen prydde jag med hus applikationen. 


Känns bra att kunna unyttja ett tyg till max samtidigt som jag också fick användning för den randiga restbiten och lite så restbitar velour.

2 kommentarer: